Bewegingslandschappen

Outdoor bewegingslandschap

Avonturenpad
 
Bewegen in de pauze, een must voor jong en oud! 

Werkt uw school ook mee aan een meer beweegvriendelijke en gedeelde speelplaats? Sport & Spel is de ideale partner om van de speelplaats een kwaliteitsvolle en groene bewegingsruimte te maken waar het aangenaam vertoeven is, en vooral aanzet tot bewegen. 

Plaats daarom ons uitdagend Avonturenpad in natuurlijk hout… daagt uit om evenwicht te bewaren, stimuleert de motoriek en bevordert samen spelen. Vrij te combineren, met verschillende uitdagende stappaaltjes, evenwichtsbalken… een budgetvriendelijke oplossing voor een natuurlijke spelomgeving! Voor de speelplaats, sportclub, kinderopvang of openbare ruimte. Ontdek onze nieuwe combinaties Avonturenpad in Robinia hout, één met de natuur! 

Wij denken mee en richten de beschikbare ruimte in met alle sportinfrastructuur, avonturenpad, speeltoestellen, klimmuren, afhankelijk van de doelgroep en het budget. Basket, volley, voetbal, badminton,… gecombineerd met een avontuurlijke speelzone. Zo creëren we een optimale bewegingsruimte waar iedereen beweegt!

Neem even de tijd om onze realisaties te bekijken of contacteer ons voor alle advies.

Klimmuren
 
Uitdagend, hip en trendy… Een mooi uithangbord voor de speelplaats, openbaar plein of recreatiedomein. Wij bedenken voor u het ideaal parcours!
 
Outdoor maken we gebruik maken van een bestaande muur waarop de klimgrepen worden bevestigd of kan men een nieuwe klimmuur installeren. Deze kan zowel vrijstaand zijn, ( eventueel aan beide zijden te beklimmen ) of op een bestaande muur vastgemaakt worden. 
 
In ons uitgebreid gamma, ook valbrekende tegels en alle klimaccessoires, zoals klimgrepen, klimgordels, veiligheidstouwen,…

Wat is nu een bewegingslandschap?

Een bewegingslandschap bestaat uit een combinatie van toestellen en elementen gebaseerd op ideeën uit de natuur. Draaien, glijden, klimmen, kruipen, balanceren en springen zijn slechts een greep uit de talrijke bewegingsmogelijkheden. Alle landschappen vormen een karaktervol parcours en het gebruik kan aangepast worden aan elke leeftijdsgroep. 

De voordelen van een bewegingslandschap op een rijtje:

·         Individueel aanpasbaar
·         Veelzijdige trainingsmogelijkheden
·         Snelle constructie
·         Lichaamsbewustzijn en concentratie worden getraind
·         Creativiteit wordt bevorderd, met ontstaan van eigen ideeën 
·         Speels leren

Het is gebaseerd op het principe "plezier hebben in beweging". 

Indoor bewegingslandschap

Bewegingslandschap voor de kleuterschool

Onze Erzi balanceer elementen zijn uitermate geschikt voor de kleuterschool, omdat de kinderen op deze leeftijd dol zijn op balanceren en kruipen. Ze willen de wereld leren kennen en nieuwe ervaringen opdoen. Het basiselement  is de Erzi Sportbox. Dit is een multifunctioneel onderdeel, dat kan ingezet worden als zitelement, sportbox  of opbergruimte. De doos heeft aan alle kanten openingen, waarin verschillende balanceerelementen in verschillende hoogtes kunnen worden opgehangen. Daardoor kan een thematisch parcours worden opgebouwd. De evenwichtselementen (Erzi wandelingen) hebben verschillende oppervlakken die op de natuur zijn gericht (bosbodem, rivier, takken, enz.). Bij het balanceren op blote voetjes, treden er sensomotorische effecten op in combinatie met het bevorderen van evenwicht en motorische vaardigheden. Bovendien kunnen ook gebogen of beweegbare elementen worden geïntegreerd.

Bewegingslandschap voor de lagere school ( 1-4 )

In de lagere school zijn de kinderen al meer ervaren, daarom moet een bewegingslandschap hier wat uitdagender zijn, zoals de "Lüneburger Stegel". Uitermate veelzijdig en geschikt voor klimmen, gymnastiek, balanceren, slingeren, springen of kruipen. In vergelijking met het Erzi-bewegingslandschap verschilt het vooral in de hoogte, maar het bestaat echter ook uit een basiskader. Deze bestaat uit 2 houten sokkels en een evenwichtsbalk. Daarin kunnen klassieke elementen, zoals ladders of een schommelplank worden opgehangen.

Bewegingslandschap voor de lagere school ( 5-6 )

Onze Springkasten Set Varianta is een specifiek bewegingslandschap voor kinderen en adolescenten. De set bestaat uit de springkast Varianta, die aan alle kanten openingen heeft om elementen op te hangen. Het is een ideaal toestel voor opstelling combinaties voor klimmen, balanceren of springen. In de springkast kunnen elementen zoals een kippenladder of halve ladder, evenwichtsbalken en glijborden worden opgehangen. Dit landschap speelt zich af op een grotere hoogte en bestaat voor een deel uit smalle elementen, die moeten worden gebruikt door meer gevorderde, ervaren kinderen of adolescenten.


Indoor bewegingslandschap voor speeldorp of kinderopvang
 
De natuurlijke drang naar avontuur en beweging bij onze allerkleinsten, de bewegingslandschappen van Sport & Spel zijn de ideale oplossing! Uitstekend en goed doordacht concept, zowel educatief zinvol als sportief uitdagend…voor school, speeldorp, kinderopvang,…
 
Het ideale bewegingslandschap bevat elementen waarbij verschillende motorische vaardigheden van de jonge atleten worden aangesproken, uiteraard aangepast aan de leeftijdsgroep. Jongere kinderen houden van schommelen, terwijl oudere graag hun vaardigheden testen in klimmen. Wij verwerken beide in één concept.
 
Veiligheid is voor ons van het grootste belang. Dit wordt weerspiegeld in het bedenken van een veilig parcours, de selectie van hoogwaardige materialen, alsook een technisch correcte installatie. Onze uitstekende dienstverlening omvat ook regelmatig onderhoud en controle van de installatie.
 
Dit alles resulteert in enthousiaste kinderen en uiterst tevreden begeleiders en uitbaters.
 
Profiteer van onze expertise en vraag vrijblijvend advies. Wij komen graag langs om zo het ideale project voor u te realiseren. Bel gerust 059/519.517 of mail info@sportenspel.be,...
 
Wij helpen bewegen! 
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.
Meer info